In 2006 kregen een groep van 12 vrienden uit Geesbrug het idee om 1 weekend in het jaar hun krachten te bundelen en een weekend lang te gaan draaien er werd besloten dat dit in het eerste weekend van september gebeuren moest.

Het eerste jaar werd er met een vermogen van 600 watt een illegaal programma gedraaid vanuit een feesttent achter een boerderij, dit werd een daverend succes, vooral de zondag middag was een groot feest, de mannen hadden een aantal artiesten geregeld die belangeloos kwamen optreden, onder hen ook Jan Warringa die zou uitgroeien tot “mister Boksloot FM”.

Het tweede jaar werd wederom een succes, de mannen hadden sterkere zender aangeschaft en hadden dus een beter bereik dan het jaar ervoor, ook werd er een nieuwe mast gekocht, een zogenaamde “versa tower” stond te pronken achter de boerderij van de fam. Renting. Vooral op de zondag middag was het een drukte van jewelste, van heinde en ver kwamen mensen een kijkje nemen en genieten van de muziek.

Het derde jaar was een drama jaar, er moest gezocht worden naar een nieuwe locatie omdat een uitzending van 2 mei 2008, wat als een tussendoortje werd beschouwd, tot een vroegtijdig einde werd gebracht door twee politie agenten van de regio politie Drenthe, ook de zend apparatuur werd in beslag genomen en er werd een dwangsom op het perceel gelegd van 1250 euro. Eindelijk hadden de mannen een nieuwe locatie gevonden, bijna was de tent opgebouwd, kwamen er een ambtenaar van de gemeente Coevorden en een agent even melden dat alles voor 18.00 uur weg moest zijn omdat er geen vergunning voor de tent was aangevraagd. Weer opzoek naar een nieuwe locatie, die gevonden werd buiten de gemeente grens, ook daar was het van korte duur want na 6 uurtjes te hebben gedraaid kregen de mannen wederom bezoek van de sterke arm der wet. Toen werd er besloten om het voor gezien te houden en er een feestje van te maken zonder dat er uitgezonden werd.

In 2009 waren er een aantal jongens die dat gezeur met gemeente en politie niet meer wilden en er werd een vergunning aangevraagd bij het Commissariaat voor de Media in Hilversum, die verleend werd. Ook de locatie was anders, ditmaal werd er vanuit het cafe in het dorp een uitzending verzorgd, ook hier was de zondag een groot succes en ondanks het vermogen van 25 watt kwamen er mensen van heinde en ver om te genieten van de “piratenmuziek”.

2010 is een bijzonder jaar voor de Boksloot FM ze bestaan namelijk 5 jaar en dit willen we groots vieren in een grote feesttent in het dorp, uiteraard is er ook nu weer toestemming gevraagd bij het Commissariaat voor de Media en ook de gemeente is op de hoogte gesteld van het te vieren feest op 2, 3, 4, 5 en 6 september 2010.
Kijk bij nieuws voor meer info over het 5 jarig Jubileum.

 

Groeten "Boksloot FM"